Těsto:
120 g mléka
60 g oleje
150 g bílého jogurtu
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
10-12 g čerstvého droždí
1/2 lžičky soli
2-3 lžíce cukru
Tvarohová náplň:
300 g tvarohu (z kostky)
1 vejce
3-4 lžíce cukru
strouhaná citronová kůra
1 hrst rozinek
1 lžíce vanilkového pudinku bez vaření Créme Olé (je-li třeba tvaroh zahustit)
Na potření:
vejce (nebo máslo)
Volitelný postup 1.
V mléku rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které hned (bez kynutí) uložíme ve větším sáčku nebo plastovém boxu do lednice, kde během 12 hodin (přes noc) vykyne. Ráno už stačí jen těsto nechat povolit na pokojovou teplotu a už můžeme tvarovat a plnit rohlíčky.Nebo volitelný postup 2.
Mléko trochu ohřejeme (tak, aby bylo pouze vlažné), rozmícháme v něm lžíci cukru, všechno droždí a necháme 15 minut pracovat. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme vláčné těsto, které necháme 40-60 minut kynout.Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 10-12 kousků a z každého vytvarujeme bulku.Po 5-7 minutách bulky rozválíme do menšího oválu, naplníme tvarohovou náplní, nařízneme okraje těsta a svineme podle foto postupu.Hotové rohlíčky uložíme kynout na plech s pečicím papírem nebo fólií.Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem nebo rozehřátým máslem.
Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a pečeme cca 15-20 minut.
Hrátky s těstem (kniha)
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 25.08.2020 13:46 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz