350 g hladké mouky
1 vejce
100 g hery
1 kostka droždí
1 lžíce krupicového cukru
8 lžic mléka
1 špetka soli
1 kg švestek
Drobenka:
4 lžíce másla
1 hrnek hrubé mouky
1/2 hrnku krupicového cukru
Na přípravu plechu:
tuk
mouka
Kvásek připravíme z 8 lžic vlažného mléka, rozdrobeného droždí a lžíce krupicového cukru. Dobře promícháme a vlijeme ho do mísy s prosátou hladkou moukou.Přidáme vejce, rozpuštěnou heru a špetku soli. Rychle zaděláme těsto, ale vykynout ho nenecháme. Rozprostřeme jej na vymazaný a moukou vysypaný plech.Máslo, mouku a cukr smícháme v míse a promneme, dokud se nerozdrobí na drobenku.Koláč hustě poklademe vypeckovanými švestkami. Posypeme drobenkou a při 180 °C pečeme cca 40 minut.
Z tohoto kynutého-nekynutého těsta je výborný i jablečný štrúdl.
Autor: dzungila (Andrea) | |
Datum vložení: 29.07.2009 22:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz