3 vejce
3 lžíce krupicového cukru
1 špetka soli
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
1 lžička kypřicího prášku nebo sody
1 plechovka broskvového kompotu (820 g)
400 g zakysané smetany 18%
200 g smetany ke šlehání
1-2 vanilkové cukry
2 vanilkové pudinkové prášky
1 rovná lžíce cukru krupice
1,5 hrnku šťávy z kompotu
1,5 hrnku vody
Troubu rozehřejeme na 170 °C.Celá vejce ušleháme s cukrem a špetkou soli do husté pěny a pomocí ruční metličky postupně vmícháme mouku promíchanou s kakaem a kypřicím práškem. Těsto vlijeme do pekáčku (23x32 cm) vyloženého pečicím papírem.Pekáček vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Propečenost těsta vyzkoušíme špejlí.Hotový piškot necháme na mřížce zcela vychladnout. Můžeme, ale nemusíme, pokapat rumem.Mezitím co piškot chladne, slijeme broskve a necháme je okapat na sítku. Šťávu uchováme (je jí asi 1,5 hrnku). Okapané broskve nakrájíme na plátky.Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha a smícháme se zakysanou smetanou. Krém natřeme na vychladlé těsto v pekáčku, urovnáme stěrkou a poklademe plátky broskví. Dáme asi na 15 minut do mrazáku.Šťávu z kompotu nalijeme do hrnce a přidáme k ní stejné množství vody (trochu odebereme stranou) a dle chuti dosladíme. Přivedeme k varu. V odebrané troše vody rozmícháme 2 sáčky pudinkového prášku, vmícháme do vřelé směsi a za stálého míchání krátce povaříme.Mírně zchladlý, ale ještě roztíratelný pudink nalijeme na broskve. Necháme v chladu ztuhnout a můžeme podávat.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 14.09.2020 14:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz