Těsto:
1 a 1/2 hrnku kukuřičné mouky
1 a 1/2 hrnku pšeničné hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru
1/2 lžičky soli
2 vejce
1 hrnek mléka nebo jogurtu/kefíru
1/2 hrnku rozpuštěného sádla
1/2 hrnku oleje
Na posypání:
1 miska vypeckovaných višní (nebo třešní) - mohou být i z kompotu
1 vanilkový cukr
Ve větší míse smícháme sypké ingredience: kukuřičnou mouku, hladkou pšeničnou mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Pak přidáme vejce, mléko nebo jogurt/kefír, rozpuštěné sádlo a olej a dobře promícháme.Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a lehce jím zatřeseme, aby těsto bylo v rovnoměrné vrstvě. Těsto poklademe vypeckovanými višněmi / třešněmi, které ještě lehce posypeme vanilkovým cukrem.Pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 30-40 minut, dokud povrch nezezlátne.
Tento recept pochází z Rumunska, a mám ho od mojí babičky.
Tento koláč je neobyčejně chutný, díky obsažené kukuřičné mouce. Nejlepší je ještě teplý, kdy je zespodu lehce křupavý a v kombinaci s višněmi nebo třešněmi je moc dobrý. Proto u nás nikdy nevydrží do druhého dne...
Autor: Ilacek | |
Datum vložení: 17.09.2020 12:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz