2 balení máslových sušenek
Krém:
500 ml mléka (2 x 250 ml)
150 g krupicového cukru
60 g hrubé mouky
2 lžíce kakaa
150 g másla pokojové teploty
50 g čokolády na vaření
Poleva:
100 g čokolády
10 g plátek másla
V menším kastrolku uděláme z cukru karamel, zalijeme studeným mlékem (pozor !) a úplně rozpustíme. V části mléka z druhého hrnečku rozkvedláme mouku promíchanou s kakaem na hustou kaši bez žmolků, zředíme zbylým mlékem a přilijeme do kastrolku. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Za občasného promíchání necháme vystydnout na pokojovou teplotu a ušleháme s máslem. Pro barvu jsem zašlehala. rozpuštěnou a zchladlou čokoládu .Vzniklým krémem mažeme a slepujeme sušenky (4 ks), když máme všechny slepené, potřeme vršky rozpuštěnou čokoládou s kouskem másla a dozdobíme. Necháme odležet, nejlépe přes noc v uzavřené v krabičce, ale nedáváme do lednice (krém ztuhne a sušenky nezměknou).
Krémy s vařenou kaší vydrží déle než s pudinkem, používají se často na zákusky a dorty, které se dělají pár dní předem.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 20.09.2020 11:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz