Těsto:
120 g krupice
750 ml mléka
2 vanilkové cukry
100 g cukru
4 vejce
Na povrch:
4 střední hrušky
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
V kastrolu smícháme mléko s vanilkovými cukry, přimícháme krupici a přivedeme k varu. Za stálého míchání uvaříme kaši (vaříme přibližně 5-7 minut), poté vmícháme cukr, přikryjeme potravinářskou folií a necháme 10-15 minut zchladnout.Mezitím očistíme hrušky: Odstraníme jádřince a každou hrušku pokrájíme na osminy.Poté částečně zchladlou kaši prošleháme a postupně přidáváme vejce. Dobře promícháme a tuto hmotu nalijeme do dortové formy (průměr 26 cm), kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Povrch urovnáme a poklademe pokrájenými hruškami, které ještě posypeme skořicí smíchanou s vanilkovým cukrem.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 50-60 minut. Po upečení necháme koláč zchladnout a až poté vyjmeme z formy, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.
Autor: Ilacek | |
Datum vložení: 23.09.2020 12:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz