TopRecepty.cz

Krupicový koláč s hruškami a skořicí


Krupicový koláč s hruškami a skořicí

Suroviny

Těsto:
120 g krupice
750 ml mléka
2 vanilkové cukry
100 g cukru
4 vejce

Na povrch:
4 střední hrušky
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice

Postup

V kastrolu smícháme mléko s vanilkovými cukry, přimícháme krupici a přivedeme k varu. Za stálého míchání uvaříme kaši (vaříme přibližně 5-7 minut), poté vmícháme cukr, přikryjeme potravinářskou folií a necháme 10-15 minut zchladnout.Mezitím očistíme hrušky: Odstraníme jádřince a každou hrušku pokrájíme na osminy.Poté částečně zchladlou kaši prošleháme a postupně přidáváme vejce. Dobře promícháme a tuto hmotu nalijeme do dortové formy (průměr 26 cm), kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Povrch urovnáme a poklademe pokrájenými hruškami, které ještě posypeme skořicí smíchanou s vanilkovým cukrem.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 50-60 minut. Po upečení necháme koláč zchladnout a až poté vyjmeme z formy, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme.

autor Autor: Ilacek
Datum vložení Datum vložení: 23.09.2020 12:48

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz