Těsto:
3 vejce
3/4 hrnku cukru
1 vanilkový cukr
1 hrnek oleje
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 hrnek mléka
Krém:
500 ml mléka
2 lžíce cukru
1,5 balíčku vanilkového pudinku
1 lžička vanilkového aroma
1 miska hroznového vína
4-5 lžic džemu z hroznového vína
Celá vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Poté střídavě přidáváme mléko a mouku, smíchanou s práškem do pečiva a dobře promícháme. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně rozetřeme a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova. Necháme chvíli zchladnout a pak korpus potřeme džemem z hroznového vína.Z mléka, cukru, vanilkového aroma a pudinkového prášku uvaříme pudink, a ještě horký nalijeme na korpus potřený džemem a uhladíme. Pak pudink poklademe kuličkami hroznového vína a necháme zcela zchladnout v lednici. (Na závěr můžeme ještě polít čirým želé, ale není to nutné).
Autor: Ilacek | |
Datum vložení: 24.09.2020 15:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz