380 g polohrubé mouky
60 g másla
20 g čerstvého droždí
5 žloutků
2-3 lžíce rumu
1 špetka soli
100 ml mléka
1 lžička cukru
tuk na smažení
moučkový a vanilkový cukr na obalení
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a necháme vzejít kvásek. Vlijeme ho k mouce, přidáme rozpuštěné máslo, žloutky, rum, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto, které necháme ještě tak hodinu nakynout.Těsto rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka, která ještě dáme kynout. Když jsou dostatečně vykynutá, vložíme je do dobře rozehřátého tuku nejprve vykynutou stranou dolů. Tuku musí být dostatek, aby koblihy volně plavaly.Po vložení koblih nádobu hned přikryjeme pokličkou. Koblihy se rychle nafouknou a vyplavou na povrch. Po 3 minutách je odkryjeme, obrátíme a zvolna dosmažíme. Koblihy usmažíme s bílým kroužkem.Hotové koblihy obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Autor: MiskaM (Monika Červencová) | |
Datum vložení: 24.09.2020 21:00 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz