Těsto:
250 ml vody
90 g Omegy (tuk)
špetka soli
140 g hladké mouky
4 vejce
Krém:
600 ml mléka
2 vanilkové pudinky
6 lžic cukru krystal
250 g másla
Poleva:
150 g moučkového cukru
3 lžíce horkého mléka
1 lžička citronové šťávy
Nejprve uděláme krém. Uvaříme pudink z uvedených surovin a do uvařeného pudinku vmícháme nakrájené máslo. Za občasného promíchání necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Na směs přitiskneme kuchyňskou fólii a dáme do lednice vychladit (nejlépe přes noc). Vychlazenou směs ušleháme elektrickým šlehačem do hladkého krému, až budou věnečky upečené.Zapneme troubu na 200°C a plech vyložíme papírem na pečení nebo podložkou.
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s tukem a vsypeme naráz všechnu mouku. Snížíme teplotu a za stálého míchání asi po 5 minutách vytvoříme těsto, které se přestane lepit na stěny a dno hrnce. Odstavíme, necháme mírně vystydnout a po jednom zapracujeme vařečkou všechna vejce. Těsto dáme do zdobícího sáčku s řezanou špičkou a nastříkáme na plech věnečky.Dáme do vyhřáté trouby na 10 minut, pak snížíme teplotu na 140°C a pečeme ještě 10 minut. Během celé doby pečení neotevíráme troubu. Věnečky po sundání z plechu ihned horké rozřízneme. Po vychladnutí nastříkáme na spodní části krém a přiklopíme lehce vršky.Do menší misky prosejeme cukr, přilijeme horké mléko a vařečkou utřeme polevu. Do hotové hladké polevy vmícháme citronovou šťávu a potřeme vršky věnečků. Necháme zaschnout pár minut a můžeme podávat.
Receptů už je tu 13, tak je možno tento 14 smazat, i když je trochu jiný.
![]() |
Autor: Marie Svarcova |
![]() |
Datum vložení: 27.09.2020 08:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady