250 g hladké mouky
150 ml mléka
120 g krupicového cukru
3 celá vejce
2 jablka
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu - můžete nahradit 1 vanilkovým cukrem
Krém:
300 ml mléka
70 g krupicového cukru
20 g kukuřičného škrobu
2 celá vejce
1 lžička vanilkového extraktu - můžete nahradit 1 vanilkovým cukrem
Nejprve připravte krém. Do rendlíku dejte vejce, škrob, cukr a vanilkový extrakt. Vše promíchejte, přilijte mléko a směs začněte zahřívat. Jakmile krém zhoustne a začne probublávat, míchejte ještě asi 2 minuty. Krém přendejte do cukrářského sáčku a zatím ho dejte stranou.Na korpus dejte do mísy vejce, cukr a vše vyšlehejte do pěny. Mezitím připravte jablka, nemusí být velká, a nakrájejte je na malé kostičky.Do vyšlehané pěny přilijte mléko, extrakt a vše prošlehejte. Do směsi prosijte mouku s práškem do pečiva. Mouku důkladně vmíchejte a dejte pozor, aby nezůstala usazená na dně mísy. Nakonec do těsta přidejte nakrájena jablka a opět vše promíchejte.Těsto nalijte do pečicím papírem vyložené dortové formy o průměru 26 cm. Na těsto naneste vanilkový krém a formu vložte do trouby předehřáté na 180°C. Koláč pečte 30-35 minut.Po vychladnutí koláč vyndejte z formy, stáhněte z něj papír a zasypte ho moučkovým cukrem.
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2020/10/jablecny-k...
Video recept: https://youtu.be/qWyhi0fieAk
Autor: dvevtroube | |
Datum vložení: 07.10.2020 11:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz