90 g mletého máku
150 g mléka
200 g másla pokojové teploty
140 g cukru
3 vejce
170 g hladké mouky
1/2 kypřícího prášku
2 hrušky
mák na vysypání formy
Krém:
150 g mascarpone
2 lžíce zakysané smetany
moučkový cukr podle chuti
1 limetka
Mák zalijeme mlékem a za občasného míchání povaříme na mírném ohni asi 10 minut. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme vajíčka, mouku, v které máme vmíchaný kypřící prášek a na závěr vychladlý mák. Těsto řádně promícháme.Formu vymažeme máslem a vysypeme mákem. Těsto vlijeme do formy a poklademe hruškou, kterou jsme zbavili slupky, jádřince a pokrájeli na plátky. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.V misce vyšleháme mascarpone, zakysanku, moučkový cukr, šťávu z limetky a půl lžičky nastrouhané limetkové kůry. Makový koláč podáváme s limetkovým krémem.
https://delej-jidlo.blogspot.com/
Autor: MAKE-FOOD (Andrea Janáková) | |
Datum vložení: 18.10.2020 00:53 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz