280 g karamelových sušenek Lotus
80 g změklého másla
Smetanová náplň:
200 g mascarpone
1 lžíce zakysané smetany
půl lžičky vanilkového extraktu
1 vejce
Jablečná náplň:
3 jablka
půl lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
Na drobenku:
1/4 hrnku třtinového cukru
1/4 hrnku polohrubé mouky
1/4 hrnku ovesných vloček
50 g změklého másla
Troubu předehřejeme na 170°C, dno formy vyložíme pečicím papírem. Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vsypeme do připravené formy a vytvarujeme dno, dobře přitlačíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 10 minut.Mascarpone a zakysanku vyšleháme společně s cukrem do hladké směsi. Přidáme vanilku a zašleháme vejce. Nalijeme na horkou předpečenou sušenkovou krustu a uhladíme.Jablka oloupeme a nastrouháme. Promícháme s kořením a rovnoměrně navrstvíme na smetanovou směs.Cukr, mouku a vločky smícháme, přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Ideální je drobenku připravit v mixéru, ale lze i ručně. Drobenku rovnoměrně nasypeme na jablka a dáme péct do trouby vyhřáté na 170°C asi na 30 minut. Koláč dozdobíme zakysanou smetanou a oblíbeným ovocem.
https://delej-jidlo.blogspot.com/
Autor: MAKE-FOOD (Andrea Janáková) | |
Datum vložení: 18.10.2020 01:19 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz