Těsto:
3 vejce
100 g cukru
200 ml oleje
špetka soli
500 g hladké mouky
Kvásek:
1 kostka droždí
250 ml mléka
1 lžíce cukru
Jablka:
5-6 jablek
2 lžíce skořice
4 lžíce cukru
Drobenka:
50 g hrubé mouky
50 g cukru
30 g másla
Jako první připravíme kvásek. Vlažné mléko osladíme, přidáme do něj droždí a necháme na teplém místě pracovat.Vyšleháme cukr, olej a vejce. Jakmile kvásek nabyde, přidáme ho společně s moukou a solí k vyšlehané směsi a těsto hněteme, dokud se nespojí a nepřestane se lepit. Když je takto připravené, trochu ho posypeme moukou a dáme na cca hodinu kynout.Jablka oloupeme a nastrouháme. Přidáme skořici a dosladíme podle chuti (záleží na sladkosti jablek). Teď uděláme drobenku. V míse smícháme všechny ingredience a prsty rozdrobíme tak, aby vznikla drobivá hmota. Mezitím rozehřejeme troubu na 180°C. Když těsto nakyne, rozprostřeme ho na plech a dáme na něj jablka a drobenku. Necháme ještě asi pět minut odpočinout.Pečeme zhruba 40 minut. Poté necháme vychladnout a můžeme porcovat.
Těsto by mělo být jemné a nadýchané. Je to poměrně rychlý a jednoduchý recept. Doporučuji !!!
Autor: KarolinaSpicarova (Karolína Špicarová) | |
Datum vložení: 18.10.2020 08:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz