300 g celozrnné špaldové mouky
300 ml mléka
150 g čekankového sirupu (můžete nahradit např. sirupem z agáve)
100 ml slunečnicového oleje
30 g kakaa
2 lžičky perníkového koření
1/2 sáčku prášku do pečiva
3 nahrubo nastrouhaná jablka
V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, perníkové koření a kakao.V jiné míse promíchejte mléko, olej a sirup.Sypkou směs smíchejte s tekutou směsí. Nakonec vmíchejte jablka.Těsto vlijte do vymazané formy na biskupský chlebíček. Rovnoměrně ho rozetřete a formu vložte do předehřáté trouby na 180°C. Chlebíček pečte 50-60 minut. Po upečení nechte chlebíček vychladnout a poté ho z formy vyklopte.Po upečení se bude zdát, že je chlebíček nedopečený a příliš mokrý. Pokud je vrchní část chlebíčku spečená, je to tak v pořádku.
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2020/10/pernikovy-...
Videorecept: https://youtu.be/-Wjz0KWW4YA
Autor: dvevtroube | |
Datum vložení: 20.10.2020 14:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz