Těsto:
4 vejce
5 lžic cukru krystal
5 lžic hladké mouky
100 ml oleje
100 ml vody
1 lžíce kakaového prášku
1 balíček kypřícího prášku
1 vanilkový cukr
Krém:
500 ml mléka
5 lžic cukru krystal
5 lžic hladké mouky
1 balíček pudinku
(na fotografii je kokosový, ale můžeme dát dle chuti)
150 g strouhaného kokosu
150 g změklého másla
Poleva:
200 g čokolády na vaření
4 lžíce oleje
Příprava těsta:
Zapneme troubu na 200°C. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přimícháme cukr krystal i vanilkový cukr, pak zašleháme žloutky a nakonec přidáme a zašleháme ostatní suroviny - olej, vodu, mouku, kakao, kypřící prášek. Tuto směs nalejeme na vyšší plech o rozměrech cca 30x30 cm, který jsme buď vymazali tukem a vysypali kokosem a nebo vyložili pečícím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct cca 25 minut.Příprava krému:
Mouku, cukr a pudinkový prášek rozmícháme v 200 ml mléka. Zbylých 300 ml přivedeme k varu, přilijeme rozmíchanou směs a vaříme do zhoustnutí. Po zchladnutí velmi hustého pudinku přidáme změklé máslo, kokos a vše vyšleháme.Když máme buchtu zchladlou, natřeme na ni krém. Roztopíme čokoládu, přidáme olej, rozmícháme, vlažné nalijeme na rozetřený krém a uhladíme polevu po celé ploše. Nakonec můžeme posypat ještě strouhaným kokosem a dáme do lednice, aby čokoláda ztuhla.
Autor: UnholyKetty (Anežka) | |
Datum vložení: 01.11.2020 17:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz