Těsto:
3 vejce
80 g cukru krupice
50 g oleje
100 g hladké mouky
0,5 sáčku kypřícího prášku
2 lžičky kakaa
1 lžička perníkového koření
Náplň:
3 jablka
1 lžíce třtinového cukru
0,5 lžičky perníkového koření
Krém:
3 lžíce mascarpone
3 lžíce zakysané smetany
0,5 lžičky citronové šťávy
moučkový cukr (podle chuti)
Nejprve oddělíme žloutky od bílků. V míse žloutky vyšleháme s cukrem do jemné pěny. V jiné míse vyšleháme bílky do pevného sněhu.V další míse smícháme dohromady mouku, kypřicí prášek, kakao a perníkové koření. Do žloutků zapracujeme olej a poté po částech přidáváme suchou směs. Jako poslední do těsta opatrně vmícháme sníh a vytvoříme hladké těsto.Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C přibližně 30 minut. Těsto kontrolujeme špejlí.Jablka zbavíme slupky a pokrájíme je na kostky, které dáme do rendlíku. Přisypeme perníkové koření a cukr. Pozvolna prohříváme asi 7 minut. Necháme zcela vychladnout.V míse vyšleháme mascarpone, zakysanou smetanu, cukr a citronovou šťávu na jemný krém. Dáme chladit do lednice.Hotový korpus necháme zcela vychladnout. Poté korpus na vršku seřízneme a opatrně vydlabeme.Dort naplníme jablky, potřeme vrstvou mascarponového krému a posypeme vydlabaným korpusem.Necháme vychladnout v lednici.
https://delej-jidlo.blogspot.com/
Autor: MAKE-FOOD (Andrea Janáková) | |
Datum vložení: 06.11.2020 23:37 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz