125 g másla pokojové teploty
1 vanilkový cukr
1 žloutek
175 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
citronová kůra
Na krém:
3 lžíce mascarpone
3 lžíce zakysané smetany
1 lžička vanilkového cukru
moučkový cukru podle vlastní chuti
šťáva z 1 limetky
Na ozdobu:
1 lžíce třtinového cukru
hrst čerstvé máty
Promícháme žloutky s cukrem, máslem, moukou, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Všechny ingredience dobře smícháme a vypracujeme hladké těsto. Připravíme 4 formy na košíčky o průměru 12 cm. Formy vytřeme máslem a vysypeme moukou. Formy vyplníme těstem, dno propíchneme vidličkou. Dáme péct při 175°C do zezlátnutí.Mezitím připravíme krém. Mascarpone smícháme se zakysankou, vanilkovým a moučkovým cukrem a limetkovou šťávou. Metlou řádně prošleháme.Do hmoždíře dáme mátové listy, třtinový cukr a směs spojíme. Mátové listy tlakem pustí šťávu a s cukrem se krásně spojí.Hotové košíčky vyklepneme z formy a necháme zcela vychladnout. Poté plníme krémem a posypeme mátovým cukrem.
https://delej-jidlo.blogspot.com/
Autor: MAKE-FOOD (Andrea Janáková) | |
Datum vložení: 08.11.2020 00:29 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz