250 g mletých ořechů (hrubší)
150 g mletých sušenek Lotus (jemně)
cukr krupice dle potřeby
1 PL tekutého medu
2 PL rumu
vanilkový cukr vlastní výroby
1 KL mleté skořice
špetka soli
horké mléko
Nejprve nameleme ořechy, raději hruběji, aby byly v nádivce cítit. Poté sušenky Lotus, ty pro změnu jemně. Obojí smícháme s oběma cukry, solí a skořicí.Mléko přivedeme k varu a zalijeme jím namleté suroviny. Zalíváme po částech, ať nedojde k přelití. Přidáme med a rum, dobře promícháme. V případě potřeby můžeme dosladit.Nádivku necháme krátce odležet a můžeme ji použít.
Včera jsem se rozhodla péci a protože jsem to trochu přepískla s těstem, zdálo se mi, že budu mít málo nádivky. Než bych vyloupala další ořechy, tak mě napadlo, že ve svých zásobách mám výše zmíněné sušenky a tudíž jsem je přimlela k ořechům.
Protože mě velmi mile překvapila chuť nádivky, která vynikla díky karamelovým sušenkám, jdu se s vámi o ni podělit. A už ji budu dělat jen tímto způsobem. Kdo chce, může přidat i rozinky nebo brusinky namočené v rumu, v této nádivce ale nejsou. Nádivku si umím představit i na slepování cukroví nebo perníčků.
Autor: yanull (J@na) | |
Datum vložení: 11.11.2020 10:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz