120 g krupicového cukru
100 g hustého jogurtu
3 lžíce ovocné šťávy (měla jsem 100% z červeného rybízu)
5 g másla
Do rendlíku se silným dnem dáme cukr, ovocnou šťávu, jogurt, máslo a za stálého míchání necháme rozpustit. Na mírném příkonu tepla pak necháme provařovat-odpařovat tekutinu a občas promícháme.Trvá to tak zhruba 25 minut, ale tento čas je opravdu jen orientační. Až směs zhoustne, mícháme zase stále. Když se už zdá, že cukr pomalu začíná karamelizovat, tak rychle odstavíme a ihned naplníme připravenou formu vhodnou na výrobu domácích bonbonů. Hodí se i silikonová forma na výrobu pralinek, naplníme ji jen do poloviny, jelikož tam jsou prohlubně větší. Pracujeme rychle, delším stáním by hmota ztuhla.Naplněnou formu necháme zchladnout a pak vložíme na cca 2 hodiny do chladničky. Nakonec bonbony z formy vyjmeme - vyloupneme. Jde to velice lehce.
Bonbony mají konzistenci jako karamely, nejsou tvrdé, táhnou se. Jsou samozřejmě s jinou chutí.
Použila jsem 100% šťávu z červeného rybízu bez cukru, zavařuji si ji do malých skleniček. Půjde použít i nějaký džus, třeba i z jiného ovoce.
Podobný recept jsem viděla před nějakou dobou někde na internetu a chtěla jsem vyzkoušet. Takže to není můj nápad. :-)
![]() |
Autor: Merylas |
![]() |
Datum vložení: 16.11.2020 16:28 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady