Těsto:
200 g vody
2 lžíce rumu
70 g změklého másla
70 g cukru
1 vejce
špetka soli
500 g hladké mouky
21 g čerstvého droždí
Náplň:
250 g tvarohu (nejlepší je v kostce)
30-50 g krupicového cukru
vanilkový cukr
citronová kůra z poloviny citronu
1 žloutek nebo menší vejce
borůvky
Tvaroh utřeme s vejcem, oběma cukry a citronovou kůrou. Borůvky zůstanou na posyp náplně.
Na potření po upečení:
máslo
rum
Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, lžíci cukru a 2 lžíce mouky (vše z připraveného, odváženého množství) a necháme 20 minut pracovat.K hotovému kvásku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které bude asi 45 minut kynout.Hotové těsto propracujeme, rozválíme, potřeme náplní, zavineme a roládu nakrájíme. Řezy poskládáme do sádlem vymaštěné formy, necháme vykynout (20-35 minut) a upečeme ve vyhřáté troubě do červena (200°C / cca 35 minut).Ještě vřelý koláč několikrát přetřeme směsí rozpuštěného másla a rumu. Vychladlý ho posypeme moučkovým cukrem a podáváme krájený na klínky.
Tento a další moje recepty najdete na www.pekarnomanie.cz
Autor: cathleen (Iva Trhoňová) | |
Datum vložení: 24.11.2020 09:18 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz