5 vajec
100 g moučkového cukru (může být méně)
4 lžíce holandského kakaa
200 ml 33% smetany ke šlehání (nebo 40 %)
1 vanilkový cukr (není nutné)
maliny
borůvky
jahody
Plech vyložíme pečicím papírem a troubu včas rozpálíme na 180 °C.Celá vejce vyšleháme s moučkovým cukrem a potom přidáme kakao podle chuti. Kakaovou směs rovnoměrně rozprostřeme na plech. Pečeme cca 10 minut. Troubu během pečení neotevíráme!Po upečení těsto vyndáme a rozprostřeme na kuchyňskou linku hadrovou kuchyňskou utěrku. Těsto na utěrku dáme tak, aby byla strana s pečicím papírem nahoře. Pečicí papír z těsta opatrně sloupneme a pomocí utěrek zabalíme těsto do tvaru rolády. Roládu zabalenou v utěrkách dáme na půl hodinky vychladnout do lednice.Mezitím co roláda chladne v lednici, vyšleháme šlehačku s vanilkovým cukrem do tuha. Po půl hodině opatrně rozbalíme roládu a celou ji pomažeme šlehačkou. Na šlehačku dáme ovoce dle vlastního výběru a opět zamotáme.Zamotanou roládu necháme opět alespoň dvě hodiny odležet v lednici.
Autor: Kolbabka (Kateřina Kolbabová) | |
Datum vložení: 30.11.2020 16:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz