120-150 g krupicového cukru (podle sladkosti jablek)
0,5 balíčku vanilkového cukru
2 vejce
90 g oleje
200 g hrubě nastrouhaných jablek
250 g polohrubé mouky
60 g mletého máku
1 prášek do pečiva
60 g nasekaných vlašských ořechů
40 g rozinek
3 špetky skořice (podle chuti)
4 lžíce mléka (podle potřeby)
tuk na vymazání mísy
hrubá mouka na vysypání
Nejprve připravíme mísu na pečení. Vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme mísu pouze vyložit papírem na pečení, který vystřihneme do kulatého tvaru, zmuchláme a rozložíme. Papír by měl dosahovat do 3/4 výšky mísy. Pokud by se dotýkal víka, tak se bude připalovat.Do mísy dáme cukr, vanilkový cukr, celá vejce a šleháme do husté pěny. Pak už vařečkou vmícháme nastrouhaná jablka, rozinky, ořechy, olej a nakonec mouku smíchanou s mákem a práškem do pečiva. Pokud je těsto moc husté, přidáváme po troškách mléko podle potřeby.Středně husté těsto vlijeme do připravené mísy a povrch uhladíme.Přikryjeme horním dílem remosky, zapneme a pečeme zhruba 40 minut. V polovině doby pečení můžeme povrch překrýt kolečkem alobalu, aby se buchta na povrchu nepřipalovala. Před koncem pečení můžeme remosku vypnout a využít tzv. zbytkové teplo. Propečenost buchty zjistíme vpichem špejle doprostřed. Pokud zůstane suchá, je upečeno.Po upečení za pomocí papíru buchtu vyjmeme a necháme úplně vychladnout na mřížce.Pokud jsme papír nepoužili, tak po cca 5 minutách položíme na mísu větší talíř nebo mřížku, mísu i s talířem otočíme, buchta by měla vypadnout. Pak dáme opět na buchtu další talíř a nebo mřížku a opět otočíme zpět. S horkou mísou manipulujeme opatrně, ať se nespálíme. Necháme vychladnout.
Autor: Merylas | |
Datum vložení: 30.11.2020 19:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz