Spodní vrstva:
200 g sušenek
80 g másla
Prostřední vrstva:
400 ml mléka
1 vanilkový pudink
200 ml smetany ke šlehání (min. 30% tuku)
1 vanlkový cukr
2-3 lžíce cukru
1 balíček mleté želatiny (10 g)
50 ml vody
Vrchní vrstva:
300 g mražených jahod
50 g cukru
200 ml smetany na šlehání (min. 30% tuku)
10 g mleté želatiny
50 ml vody
Rozemleté sušenky smícháme s rozpuštěným máslem, namačkáme do dortové formy vymazané máslem a dáme na půl hodinky do lednice.Mezitím připravíme střední vrstvu: Mléko smícháme s pudinkem, cukrem a vanilkovým cukrem a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu, poté odstavíme a přikryjeme folií. Želatinu smícháme s vodou a necháme 10 minut nabobtnat, poté vložíme na několik vteřin do mikrovlnky, aby se rozpustila (nesmí vařit). Zvlášť ušleháme šlehačku, a smícháme ji s vlažným pudinkem a rozpuštěnou želatinou. Poté nalijeme přes vrstvu sušenek v dortové formě a dáme znovu do lednice, asi tak na 45-60 min.Nakonec připravíme jahodovou vrstvu: Jahody spolu s cukrem dáme do kastrůlku, kde je zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Pak odstavíme, rozmixujeme a přidáme želatinu, připravenou podle návodu na obalu a vyšlehanou šlehačku. Dobře promícháme, nalijeme na ztuhlou vanilkovou vrstvu a uhladíme.Takto upravený dort vložíme do lednice a necháme ztuhnout, minimálně 2-3 hodiny.
Autor: Ilacek | |
Datum vložení: 16.12.2020 17:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz