Na křehký koláč:
200 g hladké mouky
140 g másla
50 g krupicového cukru
1 vejce
2 lžíce vody
1 špetka soli
Náplň:
4 hrušky
1 špetka skořice
2 vanilkové pudinky
200 ml smetany 33%
550 ml mléka
150 g cukru
Hladkou mouku a pokrájené máslo dáme do mísy a prsty promneme na drobenku, přidáme cukr, vejce i sůl a spojíme dohromady. Vytvoříme pevné těsto. Pokud směs zůstane příliš suchá, můžeme přidat až 2 lžíce ledové vody. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na půl hodiny do lednice.Jakmile je těsto odleželé, prsty jej vpracujeme do formy, buď vymazané a vysypané nebo silikonové.Nakrájíme hrušky i se slupkou na tenké plátky, které skládáme na těsto do formy. Připravíme si do misky mléko, smetanu a pudink. Tyto ingredience musíme pořádně promíchat a přidáváme zbylé ingredience. Misku s nálevem vlijeme na hrušky.Pečeme v troubě na 180 °C cca 35-45 minut, po vytáhnutí koláč necháme důkladně vychladnout.
Autor: sabipupp (Sabina) | |
Datum vložení: 10.01.2021 00:24 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz