2 listová těsta (rozválená)
1 malé vejce na potření
Krém:
1 litr mléka
3 vanilkové pudinky
3 lžíce cukru krupice
3 vejce
1 špetka soli
Dále:
2 smetany ke šlehání 33%
1 ztužovač
1 lžíce moučkového cukru na poprášení
Listové těsto podélně radýlkem rozdělíme na 4 pruhy a příčně na 8 obdélníčků.Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu zapneme na 180 °C.Obdélníčky vyskládáme na plech a takto připravíme i druhé těsto.Obdélníčky potřeme rozšlehaným vejcem a na jednom plechu každý třikrát propíchneme vidličkou - to budou na spodky krémešníčků.Na druhém plechu je nepropichujeme, krásně se nafouknou - to budou vrchní části.Oba plechy dáme ve vyhřáté troubě upéct dozlatova (hlídáme, podle trouby 7-8 minut).Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh.Dáme vařit 3/4 litru mléka. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkové prášky s cukrem a žloutky.Do vroucího mléka nalijeme rozmíchanou směs a za stálého míchání metličkou uvaříme hustý pudink.Do ještě horkého pudinku vmícháme ušlehané bílky a za občasného promíchání necháme vychladnout. Krém není moc sladký (kdo má rád, přidá do pudinku cukr) a díky bílkům jemný a nadýchaný.Vychladlý krém přendáme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme na spodní rovné obdélníčky.Poté ušleháme hustou šlehačku a nastříkáme opět cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou na krém.Na šlehačku přiklopíme nafouknuté obdélníčky a zlehka poprášíme moučkovým cukrem.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 10.01.2021 08:54 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz