Těsto:
4 vejce
4 vrchovaté lžíce třtinového cukru
4-5 vrchovatých lžic hladké mouky
Náplň:
2 měkké tvarohy
3 lžíce cukru moučka
trochu mléka
50 g změklého másla
2 lžíce kakaa
10 stejně velkých jahod
Poleva:
čokoláda na vaření
bílá čokoláda
rostlinný olej
Nejdřív uděláme krém - tvaroh, cukr, kakao, trochu mléka a změklé máslo nakrájené na kostičky šleháme dokud se vše dokonale nespojí. Dáme do lednice.Těsto - vejce šleháme s cukrem asi 10 minut dokud nevznikne pěna, poté postupně přimícháváme prosátou hladkou mouku a už nešleháme jen mouku lehce vmícháme do pěny.Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na nejvyšší stupeň.Když těsto vyndáme z trouby, necháme ho vychladnout, sloupneme ho opatrně z pečícího papíru a položíme na čistou navlhčenou utěrku.Potom na piškot rovnoměrně rozetřeme tvarohový krém a doprostřed dáme do řady omyté jahody. Opatrně vytvoříme roládu a necháme ji ztuhnout v lednici (nejlépe na nějakém tácku vyloženém alobalem).Asi za půl hodiny připravíme vodní lázeň. Polevu uděláme z rozpuštěné čokolády na vaření s trochou oleje, aby byla řidší. Pokud chceme polevu dvoubarevnou - přichystáme dvě vodní lázně. Bílou polevu vytvoříme z kvalitní bílé čokolády s trochou rostlinného oleje.Roládu poléváme nejprve tmavou polevou po celé ploše a pak dozdobíme světlou polevou.Necháme v lednici ztuhnout.
Při pečení můžeme těsto zkontrolovat jestli už je upečené - pomocí špejle -zapíchneme ji do těsta a pokud se těsto lepí, ještě piškot není. Nebo na těsto položíme prst a pokud se vytvoří v piškotu důlek - ještě chvíli pečeme.
Při polévání rolády čokoládou se hodí cukrářská mřížka, pokud ji nemáte, položte pod roládu alobal, na který bude přebytečná poleva odkapávat.
Autor: Aronoele (Kamila Švarcová) | |
Datum vložení: 02.08.2009 18:09 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz