4 vejce
160 g třtinového cukru
180 g másla
240 g kvalitní hořké čokolády
60 g kakaa
80 g mouky
1 lžička rozpustné kávy (prášek)
Předehřejeme troubu na 180°C. Čtvercovou formu 20x20 cm vymažeme po stranách máslem a dno vyložíme pečícím papírem. Cukr a vejce vyšleháme do pěny, cca 5-10 min.Mezitím rozpustíme máslo a přivedeme k varu. Poté do něj ihned vsypeme rozlámanou čokoládu, 30 g kakaa a kávový prášek. Necháme 2-3 minuty odležet a poté důkladně rozmícháme do hladka. Za stálého míchání vlijeme pomalu čokoládovou směs k vaječné hmotě. Nakonec už jen opatrně přidáme mouku a zbytek kakaa.Přelijeme těsto do formy, uhladíme a dáme péct na 15 minut. Poté formu vyndáme, párkrát ji lehce pustíme na linku, aby se z těsta vyhnaly vzduchové bublinky a dopečeme ještě 10 minut. Okraje budou pevné, střed polotekutý, ale to vůbec nevadí, během chladnutí se zpevní.Brownie nechávám vychladnout na lince a poté ho ještě dávám do lednice odležet. Z lednice vyndám 30-60 minut před servírováním.
* U brownies je velmi důležité a zároveň zrádné pečení. Nesmí se přepéct. Jelikož každá trouba peče trochu jinak, je potřeba dobu pečení vychytat. Já třeba musím péct na 160°C, jelikož vím, že moje trouba peče malinko víc.
* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz
Autor: MiskaKulicka (Míša) | |
Datum vložení: 21.01.2021 12:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz