2 velké citrony
2 vejce
80 g másla
230 g cukru krupice nebo krystalu
Omyté citrony ostrouháme a vymačkáme z nich šťávu. Máslo rozpustíme v misce ve vodní lázni spolu s citronovou šťávou, cukrem a jemně nastrouhanou kůrou.Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí, pak odstavíme, vmícháme dobře rozšlehaná vejce, znovu vložíme do vodní lázně a vaříme 10 až 15 minut stále ve vodní lázni, nad parou.Podáváme teplé, nebo plníme do nahřátých skleniček a uchováváme v lednici.
Vydrží až 14 dnů, ovšem ne před mlsnými jazýčky, v tom případě má tento výborný citronový krém velmi krátkou životnost. Vhodný na toasty, palačinky, do jogurtů, jako základ krému do dortu, podává se teplé i studené.
Autor: hekute (Helena Hallerová) | |
Datum vložení: 23.01.2021 20:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz