TopRecepty.cz

Žloutkový krém (creme patissiere)


Žloutkový krém (creme patissiere)

Suroviny

480 ml mléka
20 ml rumu
80 g cukru
40 g kukuřičného škrobu (vanilkového pudinku v prášku)
120 g žloutků (cca 6-7 ks)
5 g vanilkové pasty
60 g másla

Postup

Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Těsně před vzkypěním přidáme rum. Během zahřívání mléka v druhé míse rozmícháme cukr, žloutky, kukuřičný škrob a vanilku.Jakmile mléko začne bublat, pomalu nalijeme zhruba hrnek horkého mléka v tenkým proudem za stálého míchání do vaječné směsi.Ohřátou směs vajec vlijeme zpět do horkého mléka v hrnci. Zahříváme a intenzivně šleháme, dokud vše nezhoustne. Sejmeme z plotny, vmícháme po kouscích máslo. Přelijeme do mísy a povrch ihned zakryjeme potravinovou fólií.Ujistíme se, že se fólie dotýká celého povrchu. Tím se zabrání tvorbě škraloupu. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu a následně několik hodin v lednici, dokud nebude krém úplně vychlazený.

Poznámka

* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz

autor Autor: MiskaKulicka (Míša)
Datum vložení Datum vložení: 24.01.2021 08:42

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz