Těsto:
500 g hladké mouky
250 ml mléka
50 g rozpuštěného másla
1 lžíce bílého jogurtu
50 g cukru
2 vejce
1 sáček sušeného droždí
Dále:
olej na smažení
marmeláda
moučkový cukr
Polovinu hladké mouky smícháme s vlažným mlékem, cukrem a droždím. Necháme 30 minut přikryté kynout.Pak přidáme zbytek mouky a ostatní ingredience a vypracujeme z nich hladké, nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 30 minut kynout.Těsto po vykynutí rozdělíme na dílky po cca 50 g, pěkně zakulatíme, přikryjeme a necháme na pomoučené desce dalších cca 30 minut dokynout.Rozpálíme olej na 180 °C a začneme smažit, aby koblížky nepřekynuly. Před ponořením do rozpáleného oleje ometeme z nakynutých koblih přebytečnou mouku. Smažíme pozvolně, v hlubším hrnci nebo kastrolu, po obou stranách dozlatova, celkem asi 5-6 minut.Po vytažení necháme okapat přebytečný tuk, nejlépe na mřížce nebo na rozprostřeném ubrousku.Ještě teplé obalíme v cukru nebo po vychladnutí pomocí cukrářského sáčku s plnící špičkou naplníme marmeládou a pocukrujeme.
* Dbejte na to, aby koblihy měly v hrnci dostatek prostoru i oleje, aby mohly volně plavat.
* Do těsta můžete přidat lžíci rumu, která dodá vůni a koblížky pak lépe plavou.
Autor: MiskaKulicka (Míša) | |
Datum vložení: 28.01.2021 12:51 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz