Korpus do formy 30x30 cm:
6 vajec
6 lžic krupicového cukru
6 lžic polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
5 lžic horké vody
5 lžic slunečnicového oleje
4 lžíce kakaa
špetka soli
Krém:
200 g másla pokojové teploty
500 g (2 vaničky) plnotučného tvarohu
250 g tvarohu plnotučného v kostce
3 lžíce moučkového cukru + - 1 dle chuti
2 lžíce rumu do krému +1 na pokapání
višňová marmeláda (domácí)
Poleva:
200 g čokolády
50 g másla
půl lžičky oleje
Zapneme troubu na 180 ° C. Předem vyndáme z ledničky máslo i tvarohy. Oddělíme žloutky a bílky do misek na šlehání. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do bílé pěny, postupně přidáme za stálého šlehání horkou vodu. Do proseté mouky vmícháme prášek, prosáté kakao a promícháme.Do žloutkové pěny přidáme olej a střídavě dáváme moučnou směs a polovinu sněhu, nakonec zlehka metličkou vmícháme druhou polovinu sněhu. Těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 15 minut ( zkusíme špejlí, hlídáme). Hotový korpus necháme na mřížce úplně vychladnout .Vychladlý korpus pokapeme rumem a lehce potřeme marmeládou Ušleháme hladký bílý krém, polovinu natřeme na připravený korpus. Do druhé poloviny zašleháme 2 lžíce marmelády a vzniklý růžový krém natřeme opatrně na bílou vrstvu. Dáme do chladu ztuhnout.Rozpustíme čokoládu s máslem, přidáme maličko oleje, aby poleva byla lesklá a nepraskala. Vzniklou polevou polijeme povrch moučníku a po ztuhnutí nakrájíme nožem namáčeným v horké vodě řezy. Dozdobíme dle možností a fantazie.
Autor: Marie Svarcova | |
Datum vložení: 01.02.2021 09:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz