Těsto:
150 g hladké mouky
0,5 prášku do pečiva
3 vejce
120 g cukru močka
100 ml mléka
1 kg jablek
Drobenka:
140 g polohrubé mouky
80 g tuku (Hera, máslo)
100 g cukru krupice
Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky.
Z cukru krupice a másla vytvoříme drobenku.Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme mléko a následně mouku s práškem do pečiva. Do těsta zamícháme nakrájená jablka (pár jich nechávám stranou na ozdobení). Vše pak nalijeme do předem vymazané a vysypané, nejlépe dortové (28cm), formy a poklademe jablky, které jsme měli ponechané "bokem".
Drobenkou posypeme.Pečeme na 180°C cca 40 minut. Upečený koláč můžete podávat teplý i studený.
Autor: Ala_Mal (Alena Vlčková) | |
Datum vložení: 09.02.2021 19:56 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz