Kvásek:
21 g čerstvého droždí
100 ml vlažného mléka
1 lžička cukru krupice
1 lžíce hladké mouky
Těsto:
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
70 g cukru krupice
100 ml mléka
2 vejce
150 g bílého jogurtu
50 g změklého másla
špetka soli
1 lžíce citronové šťávy
pár kapek vanilkové pasty
vejce na potření
Jako první připravíme kvásek. Do misky rozdrobíme droždí, zalijeme mlékem, přidáme cukr, mouku, promícháme a necháme 10 minut vzejít.Dále do mísy prosejeme obě mouky, přidáme špetku soli, vejce, cukr, zbytek mléka, rozpuštěné máslo, jogurt, vanilkovou pastu a nakonec přidáme vzešlý kvásek.Těsto vypracujeme pomocí robotu (když by se zdálo řídké, můžeme přidat mouku), až těsto začne mít kompatibilní tvar a nebude se lepit, (já dala tak od oka 100-150 g mouky).Vypracované těsto přikryjeme a dáme přibližně na hodinu kynout.Z vykynutého těsta vykrájíme kousky a z nich tvarujeme rohlíčky.Rohlíčky dáme na plech a ještě je necháme 30 minut kynout.Po nakynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C, pečeme dozlatova.Hotové rohlíčky pocukrujeme.
Autor: MiskaM (Monika Červencová) | |
Datum vložení: 10.02.2021 22:02 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz