Těsto:
400 g hladké mouky
250 g másla
100 g zakysané smetany
100 g smetany ke šlehání
Dále:
olej nebo ghí na potření kovových trubiček
1 vejce na potření těsta
Náplň:
80 g bílků (2 ks)
160 g cukru
40 ml vody
Z mouky, másla a obou smetan vypracujeme hladké těsto, zaděláváme v robotu. Zabalíme do fólie a dáme přes noc do lednice.Kovové trubičky potřeme olejem, chutnější je použít ghí. Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C.Těsto rozdělíme na tři části, dvě části zatím necháme v lednici, aby těsto příliš nezměklo.Těsto rozválíme na sílu asi 3 mm a rádlem nakrájíme na přibližně stejně široké a dlouhé pruhy. Velikost záleží na tom, jak velké kremrole chceme mít. Ideální jsou pruhy těsta zhruba 20 cm dlouhé a 3 cm široké.Proužek těsta navineme na připravenou formičku a dáme na plech. Postup opakujeme do spotřebování celého těsta. Všechny kremrole pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do vyhřáté trouby.Pečeme 12-15 minut do zlatova, podle velikosti kremrolí.Necháme chvilku vychladnout, poté opatrně stáhneme kremrole z trubiček, pozor, jsou křehké.Na sporáku svaříme cukr s vodou na teplotu 115-120 °C, celou dobu nesmíme rozvar míchat, jinak by zkrystalizoval.Bílky začneme šlehat.Za stálého šlehání pomalu naléváme horký rozvar do sněhu a šleháme až do jeho mírného prochladnutí.Před plněním kremrolí dáme sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pracuje.Sníh přendáme do zdobícího sáčku s hladkou špičkou a plníme kremrole z obou stran, aby byl sníh po celé délce.Naplněné kremrole dáme do lednice rozležet, ideálně 1-2 dny, ale dají se jíst ihned po upečení.
* Tip č.1: Pokud nemáte teploměr, svařte rozvar tzv. na bublinu. Drátěné očko namočte do rozvaru a foukněte, pokud se tvoří bubliny, je hotovo.
* Tip č.2: Sníh můžete ochutit třeba vanilkou, já často používám třeba ostružinovou pastu, která sněhu dodá příjemnou kyselkavost.
* Má FB stránka: https://www.facebook.com/miskakulicka.cz
Autor: MiskaKulicka (Míša) | |
Datum vložení: 17.02.2021 11:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz