TopRecepty.cz

Pečené koblihy, kynuté přes noc


Pečené koblihy, kynuté přes noc

Suroviny

Těsto:
250 g chlebové pšeničné mouky
5 g instantního droždí
50 g cukru
120 ml mléka
1 vajíčko
40 g másla
1 špetka soli
Na dokončení:
máslo
rum
cukr
Náplň:
marmeláda (nebo Nutella, pudinkový krém)

Postup

Večer před pečením:
Do hrnku s vlažným mlékem nasypte droždí, cukr, trochu chlebové mouky, promíchejte a nechte 30 minut vzejít kvásek.V druhé míse smíchejte zbytek mouky, sůl, přidejte kvásek, vajíčko a pár minut hněťte robotem. Postupně přidávejte máslo pokojové teploty. Hotové těsto nechte 2 hodiny kynout na teplém místě. Následně jej přendejte do uzavíratelné mísy a přes noc nechte kynout v lednici.2. den ráno:
Mísu s těstem vyndejte z lednice, sundejte víko a nechte hodinu při pokojové teplotě. Poté rozdělte na 10 stejných dílků, vytvarujte koblihy, přendejte je na plech s pečicím papírem, a nechte 2 hodiny kynout.Troubu rozehřejte na 180 °C. Vykynuté koblihy potřete rozehřátým máslem a pečte do zlatova, přibližně 10 minut. Následně je potřete máslem s rumem, obalte v cukru, a nechte zcela vychladnout.Do koblih vytvořte pomocí kulatého nože díru a libovolně naplňte zdobícím sáčkem.

Poznámka

Doporučuji malinovou marmeládu. Její nakyslá chuť se skvěle hodí k sladkému těstu.

autor Autor: dvori (Klára Dvořáková)
Datum vložení Datum vložení: 20.02.2021 20:28

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz