Korpus:
200 g mandlí
300 g datlí bez pecky
Krém:
400 g ořechů kešu
1 plechovka kokosového mléka
3 lžíce sirupu (javorový, agávový...)
2. krém:
200 g arašídového másla
5 lžic sirupu
50 g hořké čokolády
Ořechy namočím den předem do vody, aby změkly.
Mandle rozmixuji na moučku, přidám datle a mixuji, aby se vytvořilo lepkavé těsto.
Korpus namačkám do dortové formy o průměru 26 cm a dám do lednice.Mezitím připravím krém. Do mixéru nasypu kešu a mixuji, dokud nevznikne jemný krém. Pak přidám kokosové mléko, sirup a mixuji.
Základ vyndám z lednice, potřu ho krémem a formu vložím alespoň na 3 hodiny do mrazáku, aby krém ztuhl.
V misce smíchám arašídové máslo se sirupem, směs natřu na ztuhlý krém a povrch posypu nasekanou čokoládou.
Hotový cheesecake dám ještě na 30 minut do lednice a pak ho v ní i skladuji.
Autor: Michaela.Koc (Michaela Kočárková) | |
Datum vložení: 21.02.2021 20:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz