Těsto na korpus:
6 vajec
6 PL krystalového cukru
4 PL polohrubé mouky
2 lžíce kakaa Nesquik
1/2 KL kypřícího prášku
Krém:
1 mascarpone
2 sýry palouček bez příchuti
400 ml šlehačky
Poleva:
10 dkg čokolády na vaření
šlehačka na vaření
5 kostiček bílé čokolády
višňový nebo malinový džem na potřetí korpusu
Vejce rozdělíme a bílky dáme šlehat. Když se udělá pěna, přidáme postupně cukr. Vyšleháme úplně do tuha. Snížíme otáčky a po jednom přidáváme žloutky.
Sypkou směs promícháme a nejlépe stěrkou nadvakrát vmícháme do pěny. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vystlaný papírem na pečení. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Pečeme cca 12 minut na velkém plechu.
Během pečení na stůl připravíme čistý pečící papír, který mírně pocukrujeme práškovým cukrem. Po upečení korpus necháme asi 5 minut odležet a překlopíme ho na pocukrovaný papír. Vrchní opatrně stáhneme. Potřeme džemem.
Korpus rozdělíme na polovinu.Na krém vyšleháme nejprve mascarpone s oběma paloučky, pak přidáme sladkou šlehačku a vyšleháme do tuha.Na první část korpusu na džem natřeme polovinu krému, položíme na něj druhou polovinu a rozetřeme druhou část krému.
Polejeme polevou.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a pak do ní vlijeme asi 1 dl šlehačky. Vymícháme, pokud je poleva hustá, ještě přidáme šlehačku. Polevou polijeme zákusek. Kostičky bílé čokolády dáme také rozpustit.Do rozpuštěné bílé čokolády přidáme trošku šlehačky, vymícháme a lžičkou uděláme podélně čáry. Vezmeme špejli a tou přejedeme po celé délce přes řezy a tak vznikne vzor. Můžete zdobit samozřejmě dle své fantazie.
Přidala jsem foto šlehaček, které kupuji ve zdravé výživě. Růžová je do krému, je slazená. Zelená je bez cukru, na vaření a tu přidávám i do polevy. Jde také vyšlehat. Hlavně nepotřebujete žádný ztužovač.
Přeji dobré chutnání.
Autor: Andulka 53 (Andulka stupkova) | |
Datum vložení: 26.02.2021 18:45 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz