Sypké suroviny:
130 g polohrubé mouky
65 g cukru krystal
2 lžičky prášku do pečení
špetka soli
Tekuté suroviny:
75 g plnotučného mléka/podmáslí - pokojové teploty
30 g bílého jogurtu/zakysané smetany
85 g oleje
1 velké vejce - pokojové teploty
Ke konci:
100 g rozsekané čokolády (já použila 80 g hořké a 20 g bílé)
2 lžičky krystalového cukru - nemusí být
Vajíčko s plnotučným mlékem/podmáslím vyndáme z lednice a rozsekáme 100 g čokolády. Připravíme dvě mísy.Do první mísy dáme všechny sypké ingredience a vše vzájemně promícháme.Ve druhé míse vyšleháme plnotučné mléko/podmáslí, bílý jogurt, olej a vajíčko. Šleháme do té doby, než konzistence bude jemná a bez hrudek. Troubu necháme předehřívat na 200°C (horkovzdušná 180°C).Do mísy nasypeme promíchané sypké suroviny., přidáme tekuté a vyšleháme hladké těsto. Do těsta nasypeme většinu z předem nasekané čokolády, kterou promícháme v misce s jednou lžičkou polohrubé mouky. Tímto docílíme, že čokoláda nespadne na dno a bude se držet rovnoměrně v těstě.Košíčky naplníme těstem. Navrch nasypeme zbylou čokoládu. Aby byly muffiny křupavé, tak je posypeme špetkou krystalového cukru.Muffiny pečeme 6 minut v troubě na 200°C (horkovzdušná 180°C). Po šesti minutách muffiny necháme v troubě a nastavíme troubu na 170°C (horkovzdušná 150°C) na 22-25 minut.
Pečení těchto muffinů je trochu složitější, aby muffiny byly z vrchu křupavé a vevnitř nadýchané. Tímto zabráníme i spálení a nebo syrovému vnitřku. Inspirace: chelsweets.com
Autor: Twurkie (Monika Sklenarova) | |
Datum vložení: 02.03.2021 13:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz