Těsto:
2 žloutky (nebo 1 vejce)
100 g cukru moučka
100 ml oleje
42 g droždí
1 špetka soli
250 ml mléka (podle potřeby)
500 g hladké mouky
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu v kostce
1 žloutek
1 vanilkový cukr
cukr moučka podle chuti
Dále:
olej na pekáček a promazávání buchet
máslo na potření po upečení (možno vynechat)
moučkový cukr na povrch (možno vynechat)
Mléko lehce ohřejeme a do menší části vlažného mléka dáme trošku cukru, rozdrobíme droždí, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy dáme mouku promíchanou se solí a cukrem. Přidáme kvásek, zbytek vlažného mléka, olej, žloutky a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme zhruba hodinu kynout. V průběhu kynutí 2x krátce prohněteme.Náplň připravíme tak, že smícháme tvaroh se žloutkem, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem.Vykynuté těsto rozdělíme na 14-15 kousků, které naplníme nádivkou a skládáme je do olejem vymazaného pekáče těsně vedle sebe. Promastíme i plochy, kde se buchty dotýkají. Necháme je ještě cca 10 minut kynout.Vršky buchet potřeme olejem a dáme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme na 180 °C asi 25 minut. Tento čas je pouze orientační.Po upečení můžeme potřít rozpuštěným máslem či pocukrovat.
Ze zbytku těsta občas dělávám menší neplněné buchtičky a je oběd - dukátové buchtičky.
Autor: Kacenka999 (Kateřina) | |
Datum vložení: 06.03.2021 17:57 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz