Těsto:
2 vejce (použil jsem malá) oddělená na žloutky bílky
1 hrnek mléka
3/4 hrnku oleje
2 a 1/3 hrnku hladké mouky
1 vanilkový cukr (20 g)
3 špetky perníkového koření (když nemáte, tak použijte špetku mletého badyánu, ale perníkové koření je lepší)
1 sáček kypřícího prášku do perníku (20 g)
2 lžíce marmelády (já použil jahodovou)
1 vrchovatá lžíce kakaa
1 hrnek cukru krupice
Na potření syrového těsta:
trochu mléka
Vyšlehám bílky do tuha. Smícháme všechny sypké suroviny. Do sypkých surovin vmícháme všechny tekutiny, včetně žloutků. Poté opatrně vmícháme vyšlehané bílky. Vylijeme na plech. Potřeme mlékem. Toto vypadá jako nesmyslný počin, ale funguje to, stačí na těsto nakapat pár kapek mléka do řady po širší straně a budeme potírat mlékem od jedné strany plechu ke druhé.Pečeme na180 stupních 45 minut (toto je přibližný údaj, jak dlouho péct, já jsem pekl ve formě o rozměrech 25x32 cm). Jde o to, jak peče trouba a nesmí se péct na teplotě vyšší, než je 200 stupňů, protože by začal praskat, byl by nerovnoměrný a mohl by se spálit (to se mi taky stalo, naštěstí byl mírně spálený jenom spodek).Po dopečení hned potřeme mlékem, pocukrujeme a necháme vychladnout.
Autor: fluffy cloud | |
Datum vložení: 08.03.2021 20:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz