TopRecepty.cz

Jablková buchta s podmáslím bez tuku


Jablková buchta s podmáslím bez tuku

Suroviny

3,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
500 ml podmáslí
1 lžička jedlé sody
2 středně velká nastrouhaná jablka

Postup

Podmáslí nalijeme do misky a přidáme jedlou sodu, smícháme a tím se soda aktivuje.
Pak přidáme vajíčko a promícháme.Mouku prosejeme do mísy a přidáme, cukr, vanilkový cukr a oloupaná nastrouhaná jablka.
Podmáslí vlijeme do mísy s moukou a vše dobře promícháme. Vlijeme do menšího pekáče vyloženého pečícím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200 st. Teplotu snížíme na 180 st. a pečeme asi 40 minut, vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí a popř. ještě chvíli pečeme.

Poznámka

Do těsta můžeme přidat rozinky, ořechy, sušené brusinky, mandle...dle chuti.

autor Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská )))
Datum vložení Datum vložení: 14.03.2021 13:51

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz