Těsto:
250 g hladké mouky
200 g cukru krystalu
100 ml řepkového oleje
200 ml plnotučného mléka
1 kypřicí prášek do pečiva
1 lžička jedlé sody
(pokud máte, přidejte i vanilkovou esenci)
Dále:
4 jablka očištěná od slupky
250 g mražené směsi lesního ovoce
250 g tvarohu (vanička) + 40 g cukru
Drobenka:
100 g cukru krupice
100 g másla
130 g polohrubé mouky
Všechny igredience na těsto smícháme. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 10 minut na 180°.Mezitím si připravíme drobenku. Očištěná jablka nastrouháme. V jiné misce osladíme tvaroh.Korpus vyndáme z trouby, pomažeme tvarohem, poklademe nastrouhaná jablka, ovoce a nakonec posypeme drobenkou.Pečeme dalších 25 minut.Nejlépe buchta chutná až druhý den, když se uleží.
Dobrou chuť.
Autor: Dameli (- -) | |
Datum vložení: 28.03.2021 13:07 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz