200 g kvalitní hořké čokolády
250 ml smetany na šlehání 33 %
1 lžička másla
250 g měkkého tvarohu v kostce
čerstvé borůvky
maliny
Připravíme den předem.
Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní 100 g čokolády, zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, přitom mícháme. Nesmí to vařit! Necháme vychladnout a dáme do druhého dne do ledničky.Na přípravu tohoto jednoduchého dezertu potřebujeme 2 kulaté formičky o průměru asi 8 cm a dva pruhy celofánu o 1 cm širší, než jsou formičky. Změříme obvod formiček a tak dlouhé potřebujeme pruhy celofánu.Ve vodní lázni rozehřejeme 100 g čokolády s kávovou lžičkou másla. Opatrně naneseme čokoládu na pruhy a stejnoměrně rozetřeme. Necháme ztuhnout při pokojové teplotě. Čokoláda nesmí ztuhnout úplně, musí být pružná. Opatrně vezmeme pruhy a čokoládou dovnitř vyložíme obvod formiček. Takže celofán se dotýká formičky po celém obvodu.Zatím z lednice vyndáme ztuhlou čokoládu den předem svařenou se smetanou a ušleháme ji ručním šlehačem, pak do ní zašleháme tvaroh. Takto připravený krém dáme do sáčku a ustřihneme roh. Dovnitř formičky, kde již máme pruhy s čokoládou, nastříkáme krém.Dáme ztuhnout do lednice. Před podáváním necháme chvíli stát při pokojové teplotě a pak pomalu a opatrně vyjmeme dezert z formiček. Ozdobíme je ovocem a pocukrujeme.
Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská ))) | |
Datum vložení: 28.03.2021 15:03 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz