4 celá vejce
50 g cukru krupice
120 g másla
150 g Bio špaldové celozrnné hladké mouky
200 g zakysané smetany
1/2 prášku do pečiva s vinným kamenem
100 g kandovaného ovoce
100 g sušených brusinek
hrst plátků mandlí
Poleva:
50 g čokolády na vaření
50 ml smetany ke šlehání
Na ozdobu:
plátky mandlí
ostružiny
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do tuha. Žloutky ušleháme s cukrem pěny, přidáme zakysanou smetanu, mouku s práškem do pečiva.Dále přidáme kandované ovoce, brusinky, mandle a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.Formu na biskupský chlebíček buď vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo dáme pečící papír. Směs nalijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby, pečeme při 170°C 45 minut.Hotový chlebíček necháme vychladnout. Připravíme polevu. V kastrůlku dáme zahřát smetanu a potom do ní vmícháme kousky čokolády. Polevu mícháme tak dlouho, dokud se čokoláda nerozpustí.Polevu nalijeme na chlebíček, na něj nasypeme plátky mandlí a můžeme dát ještě navrch ostružiny (měla jsem mražené).
Recept mám od paní z Instagramu - Recepty Petulavas.
Tento recept jsem tady použila jako inspiraci.
Autor: MiskaM (Monika Červencová) | |
Datum vložení: 28.03.2021 21:55 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz