250 g mascarpone
200 g smetany ke šlehání 31-33 %
70 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být)
Mascarpone i smetanu vytáhneme z lednice. Pro přípravu krému je důležité, aby obě suroviny byly vychlazené a měly přibližně stejnou teplotu.Mascarpone i smetanu dáme do mísy, přisypeme moučkový cukr a vanilkový extrakt a vyšleháme do hladkého krému. Šleháme nejprve na nižší, aby se suroviny propojily a následně zvýšíme rychlost. Jakmile krém zpevní, vypneme šlehač a krém stěrkou setřeme ze stěn mísy a lehce promícháme. Poté už jen krátce došleháme do pevného krému. Při šlehání je potřeba pečlivě hlídat, aby se krém nesrazil.Množství cukru lze upravit podle vlastní chuti.Množství krému vyjde na 1 malý dort o průměru asi 20 cm nebo na 1 roládu. Dá se použít i do ovocných pohárů.Trvanlivost krému je asi 3-4 dny a je potřeba jej uchovávat v lednici při teplotě 4-6 °C.
![]() |
Autor: adelaideee (Adéla) |
![]() |
Datum vložení: 30.03.2021 11:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady