Těsto
21 g droždí
1 lžíce cukru moučka
1 lžíce hladké mouky
300 ml mléka
3 žloutky
1 bílek
100 g mletých mandlí
400 g hladké mouky
50 g hnědého cukru
50 g cukru krupice
špetka soli
100 g másla
špetka anýzu
8 g vanilkového cukru
Směs na potření před pečením:
1 vejce
2 lžíce mléka
2 lžičky hnědého cukru
Směs na potření po dopečení:
35 ml mléka
1 lžíce cukru krupice
Dekor:
plátky mandlí
Z droždí, lžíce cukru moučky, lžíce hladké mouky a poloviny mléka (150 ml) uděláme kvásek, který vložíme do trouby předehřáté na 40 °C (doporučuji ohřát vodu na 100 °C a nalít do kovové misky, aby v troubě byla pára).Mezitím smícháme všechny ostatní sypké suroviny. Poté uděláme tekutý mix ze zbytku mléka, povoleného másla a žloutku, nebudeme nijak míchat.Po vyběhnutí kvásku smícháme suchý mix, tekutý mix a kvásek, budeme hníst 5 minut, dáme do trouby ve stejné teplotě, ve které byl kvásek a necháme 30 minut kynout. Po vykynutí znovu hněteme asi 3 minuty a dáme opět kynout do trouby na 30 minut.Uděláme bochánek (můžeme rozdělit na dva, abychom je měli lépe propečené), natřeme směsí na potření před pečením a ozdobíme plátkovými mandlemi a budeme péct na 175 °C 35 minut.Po upečení potřeme bochánek směsí po dopečení.
Autor: fluffy cloud | |
Datum vložení: 03.04.2021 21:14 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz