500 ml hroznové šťávy
80 g kukuřičného škrobu
špetka potravinářské fialové barvy (nemusí být)
Ako prvé odšťavíme cca 1 kg hrozna. Potrebujeme 500 ml šťavy (môžeme použiť aj hroznový džús).Šťavu rozdelíme na polovice. Jednu polovicu nalejeme do hrnca, do druhej polovice šťavy pridáme 80 g kukuričného škrobu a poriadne premiešame.Šťavu v hrnci zohrejeme, pridáme fialovú potravinársku farbu (nemusí byť) a druhú časť šťavy zmiešanej s kukuričným škrobom. Za stáleho miešania privedieme k varu, trošku povaríme a odstavíme.Zmes nalejeme do formy ľubovoľného tvaru alebo pohára a dáme do chladničky na minimálne 30 minút.Odporúčam servírovať s rozdrvenými karamelovými sušienkami (Lotus Biscoff), omáčkou zo slaného karamelu a karamelizovanými vlašskými orechmi.
Prajem dobrú chuť :-)
https://www.youtube.com/watch?v=5rLxole_Xjk&t=5s
Autor: Lukas cirjak (lukas Cirjak) | |
Datum vložení: 21.04.2021 12:12 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz