Těsto:
200 g hladké mouky
50 g mandlí
150 g cukru krupice
150 g povoleného másla
2 vejce
100 ml mléka
1/2 lžičky vanilkového extraktu
Tvarohovo-pudingová vrstva:
100 g polotučneho tvarohu
1/2 balení vanilkového pudingu
1 lžíce cukru
1 vejce
Jablečná vrstva:
300 g jablek (3 malá)
1 lžíce cukru
1 lžička skořice
Drobenka:
50 g polohrubé mouky
25 g povoleného másla
25 g cukru
Máslo utřete s cukrem, oddělte bílky od žloutků a žloutky zašlehejte do másla.Mandle rozmixujte najemno. Ve větší míse smíchejte s moukou, utřeným máslem a mlékem.Z bílků ušlehejte sníh a opatrně vmíchejte k ostatním ingrediencím.Puding uvařte s mlékem a cukrem podle návodu. Po vychladnutí zašlehejte tvaroh a vejce.Jablka oloupejte a vykrojte jadřince. Nastrouhejte nahrubo, smíchejte se skořicí a cukrem.Těsto dejte předpéct na 10 minut při 160-170 stupních.
Mezitím udělejte drobenku.Vytáhněte z trouby, potřete tvarohovou vrstvou, přidejte jablka a posypte drobenkou. Dejte zpátky péct na 40 minut.
![]() |
Autor: Cookterka |
![]() |
Datum vložení: 23.04.2021 16:06 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady