200 g másla Moravia (bezmléčný nebo bezlaktózový tuk)
160 g cukru moučka (nebo jiného sladidla)
240 g bezlepkové směsi samokypřící Doves Farm (modrá holubička)
200 g vajec (cca 4 vejce – zvlášť bílky a žloutky)
špetka soli
kandované ovoce
rozinky
čokoláda na vaření
plátek ztuženého tuku
V míse nejdříve vyšleháme sníh z bílků, do kterého přidáme špetku soli.V další míse vyšleháme vejce s mírně měkkým máslem a cukrem do pěny.Obě směsi opatrně smícháme dohromady a postupně přidáváme bezlepkovou směs, do které jsme zamíchali rozinky a kandované ovoce.Troubu nahřejeme na 160°C, těsto vlijeme do obdélníkové formy na chléb (21 cm x 11 cm). Tuto formu buď vyložíme alobalem tak, abychom i povrch chlebíčku mohli v polovině pečení zakrýt, nebo vyložíme pečicím papírem, opět abychom v polovině pečení mohli povrch zakrýt.Pečeme při 160°C. Chlebíček zkoušíme špejlí, zda je upečený, a pokládáme na mřížku, aby vychladl. Na této mřížce chlebíček polijeme rozpuštěnou čokoládou smíchanou se ztuženým tukem.
https://youtu.be/1RYBCZU5mjU
https://bezlepkove.com/
Autor: Bezlepkove.com (Vladěna Halatová) | |
Datum vložení: 03.05.2021 15:25 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz