Na piškot:
250 g hladké mouky
200 g cukru
4 vejce
125 ml oleje
150 ml vody (nebo ovocné šťávy)
3 lžičky kypřicího prášku do pečiva
Na náplň:
500 g bílého jogurtu
200 ml smetany ke šlehání
100 g cukru moučka
1 citron
20 g želatiny (nebo želatinový ztužovač za studena)
marmeláda (malinová, jahodová)
Na želé:
200 g borůvek
200 g rybízu
200 g malin
200 g jahod
200 g ostružin
2 balíčky červeného dortového želé
3 lžíce cukru
Na vymazání a vysypání plechu:
tuk
mouka
Na těsto vyšleháme cukr s celými vejci do pěny, pak zašleháme olej a vodu (nebo ovocnou šťávu), pak krátce zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, uhladíme a pečeme asi 25-30 minut na 180 °C.Na náplň vyšleháme smetanu do tuha. Jogurt smícháme s cukrem, šťávou z citronu a nastrouhanou kůrou z citronu, pak do směsi zlehka vmícháme tuhou šlehačku.Želatinu připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do náplně.Vychladlé upečené těsto potřeme marmeládou, na tu nalijeme náplň a uhladíme. Náplň poklademe směsí drobného ovoce.Podle návodu na obalu připravíme dortové želé ve vodě (nebo ovocné šťávě) a s 3 lžícemi cukru nebo podle sladkosti ovoce.Želé nalijeme na ovoce a necháme v lednici ztuhnout minimálně 3 hodiny, nejlépe do druhého dne.
Ovoce může být mražené i kompotované. Nejlepší je ale čerstvé, hlavně pro vzhled. Drobné ovoce můžeme zvolit dle chuti, celkem by ho ale mělo být 1 kg.
Autor: aanicka (Anna Kubincová) | |
Datum vložení: 04.08.2009 16:08 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz